top of page

over mij

Ik kijk altijd goed om mensen echt te zien. Wat gebeurt er? Wat is de sfeer? Houding en interactie? 

Met een portret vang je die ene blik, de houding of iemands uitstraling in toetsen en compositie. Dat is een spannend en tegelijkertijd ontspannend proces. Ik houd van kleur en teken en schilder naar model of naar foto. Daarbij gebruik ik verschillende technieken. Ik maak stoere schilderijen. Of juist kleine gedetailleerde tekeningen. Die afwisseling bevalt me.  

In juni 2017 heb ik de tweejarige opleiding tot portretschilder aan de Portretschool Amsterdam afgerond. Vanaf 1 januari 2018 heb ik mij aangesloten bij Broedplaats Maas & Waal. Ik maak portretten naast mijn werk als bestuursadviseur en toezichthouder in de gezondheidszorg. Het lijken verschillende perspectieven, maar voor mij zit de verbinding in mijn interesse in de kleurrijkheid van mensen.

exposities 

 5 - 6 september 2020  Deelname aan Kunstrondje XXL Zaltbommel

 16 - 30 maart 2019 Expositie Serie olieverf portretten van 10 jongens van 17, Studio Mundo Tiel

 31 augustus - 2 september 2018 Expositie Weekend van het Portret, Stichting Nederlandse  Portretprijs,

Loods 6 Amsterdam - thema zelfportet

 

"In de portretkunst neemt het zelfportret een aparte plaats in. Het laat ons de kunstenaar zien, zoals hij/zij zichzelf wil laten zien. De motieven die eraan ten grondslag liggen, kunnen nogal verschillen. Soms is een zelfportret een manier voor de kunstenaar om het portret of het gezicht te bestuderen. Soms dient het om met materialen of stijlen te experimenteren. Andere kunstenaars laten met hun zelfportret juist hun visie of hun vakmanschap zien. Weer andere motieven zijn het tonen van het eigen karakter, de psyche of zelfs de zoektocht naar hetgeen de eigen identiteit bepaalt"

 9 juni  - 15 augustus 2018  Verkoop T-shirts en sweaters door Worldism clothing in de pop-up store op Amsterdam Centraal station. 

Unieke samenwerking van Worldism en mijzelf. Drie portretten met eitempera op karton gemaakt van Bob Marley, Topac en Aaliyah voor de zomercollectie van Worldism. 

www.worldismclothing.com

 9-11 juni 2017 Eindexamenexpositie Portretschool Amsterdam

 4-8 juni 2016 Lustrumexpositie Portretschool Amsterdam 

Aanmoedigingsprijs de ‘Hélène Award' gewonnen met Renaissance En profil portret. 

 

Juryrapport:

Karin Damen weet met haar tekenachtige portret uitgebalanceerde harmonie te vinden. Haar prachtige kleurgebruik met terugkomende blauwen, rood/bruinen en groenen evenals haar licht-donker gebruik, werkt louterend. Haar ingehouden aandacht voor het profiel zorgt voor een liefdevol portret.

De vakjury bestond uit Sam Drukker, Irma Braat , Jantina Peperkamp, Koen Vermeule en Rogier Willems. 

bottom of page